Vločky připravené během noci (overnight oats)

Vločky připravené během noci (overnight oats)

Pokud nemáme snídani připravenou, často se k ní dostaneme až několik hodin po probuzení. Jedna z mála věcí, která nás přiměje posnídat téměř ihned po probuzení, jsou vločky připravené během noci (overnight oats). Večerní příprava nezabere skoro žádný čas a ráno si pochutnáte na výborné a vydatné snídani.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 5 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):

  • 180 g ovesných vloček
  • 500 ml mléka
  • 6 lžic arašídového másla
  • 4 lžičky mleté skořice
  • 1 lžíce medu
  • 4 hrsti mražených borůvek a rybízu

Postup přípravy:

1. Do mísy si nalijeme mléko a přidáme do něj arašídové máslo, skořici a med.

2. Důkladně rozmícháme a přidáme zbytek surovin.

3. Připravíme si 4 zhruba 300 ml zavařovací skleničky i s víčkem.

4. Vzniklou směs do nich rozdělíme a dáme přes noc do lednice.

5. Ráno vysypeme do misky a dozdobíme dalšími borůvkami a rybízem nebo si můžeme jednoduše vzít skleničku třeba do práce na svačinu.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.