Těstoviny s brokolicí a omáčkou

Těstoviny s brokolicí a omáčkou

Těstoviny jsou velmi oblíbeným odlehčeným jídlem, které je dobré konzumovat například před sportovním výkonem. V dnešním receptu vám představíme jednoduchý a velmi chutný recept na těstoviny s kousky brokolice a brokolicovou omáčkou. Těstoviny můžete použít jaké chcete, dobré jsou například špagety nebo penne, ale i další.

Pojďme se na tento recept podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 3/4 balíčku těstovin (nejlepší jsou celozrnné těstoviny)
  • 300 gramů brokolice
  • 150 ml nízkotučné sladké smetany
  • 2 – 3 polévkové lžíce vývaru
  • 1,5 lžičky olivového oleje (popř. rostlinného – slunečnicového)
  • 3 stroužky česneku
  • Sůl, pepř
  • Bazalka popř. jiné bylinky

Postup přípravy:

1. Nejdříve ze všeho si nachystáme větší hrnec, do kterého dáme vařit do osolené vody (+ kapičky olivového oleje) těstoviny. Budou se vařit asi 8 – 10 minut.

2. Mezitím se pustíme do přípravy brokolice a brokolicové omáčky. Brokolici si omyjeme a otrháme její růžičky. Ty povaříme do změknutí v osolené vodě. Vodu scedíme. Pár růžiček si necháme (jako kousky) do těstovin a zbytek použijeme do omáčky.

3. Příprava brokolicové omáčky je velmi jednoduchá. Nachystáme si hrnec, do kterého dáme smetanu a k ní přihodíme zbytek brokolice. Brokolici se smetanou rozmixujeme tyčovým mixérem. Pokud jste použili brokolice hodně, můžete omáčku „naředit“ přidáním více smetany (bude „krémovější“) nebo vývaru.

4. Místo vývaru můžete ve vodě rozmíchat malý kousek zeleninového bujónu a přidat do omáčky. Omáčku poté ochutnáme a případně dosolíme a dopepříme. Nejlepší je mletý pepř. Dále ji lehce ohříváme a přidáme prolisovaný česnek, na malé kousky nakrájenou odloženou brokolici a najemno nakrájené bazalkové lístky nebo jinou bylinku.

5. Omáčka se vařit nemusí, stačí důkladně ohřát.

6. Po ohřátí s ní polijeme každou porci těstovin a můžeme podávat.

TIP 1: Těstoviny můžeme nakonec posypat například strouhaným tvrdým sýrem.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.