Tenká pizza na plech

Tenká pizza na plech

Pokud máte rádi pizzu, určitě byste neměli občas vynechat i lahodnou tenkou pizzu na plech. Těsto si můžete udělat domácí, případně koupit listové a uvidíte, že pizza bude moc dobrá i tak. Nahoru potom patří všechno, co máte rádi. Například krájená rajčata, olivy, žampiony, bazalka a spousta chutného sýra.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 40 minut + 1 hodina na kynutí

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):

  • 300 g hladké mouky
  • 1 lžíce olivový olej
  • 15 g droždí
  • 200 ml teplé vody
  • 1 lžička soli
  • 250 ml rajčatového protlaku
  • 2 balení mozzarelly
  • Zelené olivy
  • 4 rajčata
  • Čerstvá bazalka
  • Oregano

Postup přípravy:

1. Mouku nasypeme do mísy, přidáme droždí, olivový olej, sůl a postupně dodáváme vodu. Těsto hněteme a propracováváme, dokud není hladké. Případně můžeme použít kuchyňského robota.

2. Těsto dáme kynout a necháme ho kynout asi hodinu, dokud se nezvětší na objemu. Poté ho rozprostřeme na plech na pečicí papír.

3. Rajčata nakrájíme na plátky, stejně to uděláme s olivami. Mozzarellu nastrouháme.

4. Těsto na plechu pomažeme rajčatovým protlakem, poklademe na něj kolečka rajčata a zasypeme nastrouhanou mozzarellou. Na ní rozsypeme olivy, dodáme oregano a poklademe čerstvé lístky bazalky.

5. Dáme pizzu péct do trouby rozpálené na 180 °C asi na 25 minut.

6. Můžeme podávat.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.