Svíčková omáčka bez svíčkové

Svíčková omáčka bez svíčkové

Svíčková omáčka je tradiční české jídlo, které miluje snad každý. Hodí se velmi dobře jako sváteční jídlo, ale také jako klasický víkendový oběd. V následujících řádcích vám představím jednoduchý a rychlý recept Ládi Hrušky na přípravu svíčkové omáčky bez obvyklého masa na svíčkovou. Jedná se v podstatě o levnější variantu pro všechny, kteří chtějí ušetřit.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 100 g kuřecích prsou
  • 1 polévková lžíce hladké mouky
  • 1 kelímek smetany na šlehání
  • 1 sklenice sterilované zeleniny (nejlepší je Halali určená na přípravu omáček)
  • 1 polévková lžíce obyčejného nebo třtinového cukru

Postup přípravy:

Příprava této svíčkové je oproti klasické verzi svíčkové omáčky podstatně jednodušší.

1. Nejdříve si nakrájíme na kostičky kuřecí prsíčka, vhodíme je do hrnce a krátce je na kapce olivového oleje nebo kousku másla osmažíme.

2. K osmaženému masu přidáme sterilovanou zeleninu i s nálevem a asi 10 – 15 povaříme (podusíme). Chceme, aby maso krásně změklo.

3. Poté maso vyndáme a zeleninu tyčovým mixérem rozmixujeme. Dále do omáčky přidáme lžíci mouky a smetany. Důkladně vše promícháme a necháme povařit. Omáčka vařením zhoustne. Před dovařením omáčku dochutíme cukrem, případně i špetkou soli a dáme do ní zpět maso.

4. Jak vidíte, tato svíčková nemá s klasickou moc společného, ale pokud chcete ušetřit, neváhejte ji vyzkoušet, protože je opravdu chutná.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.