Snídaňová pohanková kaše s borůvkami

Snídaňová pohanková kaše s borůvkami

Hledáte rychlou a chutnou snídani, která ale zasytí na celé dopoledne a dodá vám dostatek energie? Ideálním tipem může být třeba snídaňová pohanková kaše s borůvkami, na které si pochutnáte a ještě vás skvěle nastartuje do nového dne.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 15 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 150 g pohankových vloček
  • 600 ml mléka, případně mléka rostlinného původu (např. kokosové)
  • mletá vanilka
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 4 hrsti kanadských borůvek
  • 2 lžíce oříškového másla (výborně se hodí například mandlové)

Postup přípravy:

1. Pohankové vločky zalijeme mlékem, přidáme trochu mleté vanilky a dvě lžíce javorového sirupu. Směs přivedeme k varu a vaříme, dokud nezhoustne. Čas od času promícháme.

2. Jakmile je kaše uvařená, přidáme trošku oříškového másla a rozmícháme ho v kaši.

3. Zbytek másla dáme na vrch kaše.

4. Asi polovinu borůvek dáme zvlášť do hrnce a začneme ho postupně ohřívat. Takto postupně borůvky rozvaříme, dokud nemají měkkou konzistenci a nevytvoří se trocha omáčky.

5. Do kaše zamícháme borůvky a přidáme rozvar. Můžeme snídat.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.