Koláčky jsou oblíbenou sladkou pochoutkou na svatbách, Velikonocích, Vánocích a také různých oslavách. Příprava klasických koláčků je bohužel docela zdlouhavá. V následujícím receptu nám Láďa Hruška představí postup výborných, rychlých a hlavně levných koláčků, na kterých si všichni pochutnají.
Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 2 hrnky hladké mouky
- 2 trojúhelníčky taveného sýra
- 1 kostka tuku na pečení (používám Heru)
- Tvaroh (+ rozinky), povidla (marmeládu)
Postup přípravy:
1. Z hladké mouky, změklého tuku na pečení a tavených sýrů si uděláme krásné hladké těsto.
2. Poté si z těsta uděláme několik malých bochánků (velikost dle libosti) a uděláme do nich důlky, které naplníme například tvarohem smíchaným s rozinkami.
3. Takto připravené koláčky vyskládáme na plech a dáme péct.
4. Jakmile koláčky zezlatoví, budou hotové.
5. Nakonec je posypeme moučkovým (práškovým) cukrem a jak vychladnou, můžeme podávat.