Raviolly plněné bazalkou s rajčatovou omáčkou

Raviolly plněné bazalkou s rajčatovou omáčkou

Raviolly jsou báječným druhem těstovin. Zabere sice trochu více času je připravit, ale na druhou stranu vám dávají svobodu v tom, že je můžete naplnit jakoukoliv náplní budete chtít, a ještě zalít omáčkou. Výborné jsou například tyto raviolly plněné bazalkou s rajčatovou omáčkou.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 25 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 200 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 150 g ricotty
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 cibule
  • 300 g rajčatového pyré
  • 1 stroužek česneku
  • Oregano
  • Pepř
  • Olivový olej
  • Sůl

Postup přípravy:

1. Do mísy vložíme mouku a do jejího středu rozklepneme dvě vejce. Přidáme špetku soli a mísíme dohromady, dokud nevznikne hladké těsto na těstoviny.

2. Smíchejte ricottu s nasekanou bazalkou a zakápněte olivovým olejem.

3. Polovinu těsta rozválejte na plát a stejně tak učiňte s druhou polovinou. Na jeden z plátů klaďte v dostatečných rozestupech malé porce bazalkové náplně. Poté položte přes plát druhý z plátů a prsty propojte těsto v místech, kde neleží žádná náplň. Poté vykrájejte jednotlivé raviolly.

4. Raviolly dejte vařit do osolené vroucí vody a vyndejte je teprve až budou takzvaně al dente.

5. Mezitím nakrájejte nadrobno cibuli, nastrouhejte česnek a obojí dejte na troše olivového oleje restovat. Jakmile cibule zezlátne, zalijte ji rajčatovým pyré a chvíli společně vařte. Na závěr dochuťte oreganem a pepřem.

6. Raviolly podávejte zalité rajčatovou omáčkou spolu s lístky čerstvé bazalky.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.