Raviolly jsou báječným druhem těstovin. Zabere sice trochu více času je připravit, ale na druhou stranu vám dávají svobodu v tom, že je můžete naplnit jakoukoliv náplní budete chtít, a ještě zalít omáčkou. Výborné jsou například tyto raviolly plněné bazalkou s rajčatovou omáčkou.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 25 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):
- 200 g hladké mouky
- 2 vejce
- 150 g ricotty
- 1 hrst čerstvé bazalky
- 1 cibule
- 300 g rajčatového pyré
- 1 stroužek česneku
- Oregano
- Pepř
- Olivový olej
- Sůl
Postup přípravy:
1. Do mísy vložíme mouku a do jejího středu rozklepneme dvě vejce. Přidáme špetku soli a mísíme dohromady, dokud nevznikne hladké těsto na těstoviny.
2. Smíchejte ricottu s nasekanou bazalkou a zakápněte olivovým olejem.
3. Polovinu těsta rozválejte na plát a stejně tak učiňte s druhou polovinou. Na jeden z plátů klaďte v dostatečných rozestupech malé porce bazalkové náplně. Poté položte přes plát druhý z plátů a prsty propojte těsto v místech, kde neleží žádná náplň. Poté vykrájejte jednotlivé raviolly.
4. Raviolly dejte vařit do osolené vroucí vody a vyndejte je teprve až budou takzvaně al dente.
5. Mezitím nakrájejte nadrobno cibuli, nastrouhejte česnek a obojí dejte na troše olivového oleje restovat. Jakmile cibule zezlátne, zalijte ji rajčatovým pyré a chvíli společně vařte. Na závěr dochuťte oreganem a pepřem.
6. Raviolly podávejte zalité rajčatovou omáčkou spolu s lístky čerstvé bazalky.