Rajská omáčka s koulemi z mletého masa

Rajská omáčka s koulemi z mletého masa

Vraťte se s námi na chvíli do školních lavic s tímto receptem na poctivou rajskou omáčku s koulemi z mletého masa. A rozhodně nemusí chutnat jako ze školní jídelny, uvidíte, že při správné přípravě si na ní pošmáknete, a ještě vás pohltí melancholické vzpomínky.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 50 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 250 g mletého hovězího masa
  • 1 vejce
  • 1 lžíce strouhanky
  • 30 g másla
  • 1 menší cibule
  • 250 g rajčat
  • Malá konzerva rajčatového protlaku
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • Tymián
  • Bobkový list
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej

Postup přípravy:

1. Do mletého hovězího masa rozklepněte vejce, přidejte strouhanku a trochu soli a pepře. Vše dohromady smíchejte a vytvarujte z masa rukama kuličky. Tyto kuličky si nechte připravené na později.

2. Cibuli nakrájejte na malé kousky a dejte ji do hrnce restovat. Jakmile se zabarví dozlatova a začne vonět. Cibuli poté zalejte vývarem, přidejte koření, pokrájená rajčata a nechte vařit.

3. Jakmile se začne omáčka vařit, přidejte do ní masové koule a nechte je vařit přibližně dalších 40 minut.

4. Po 40 minutách koule vyjměte a položte je zvlášť. Omáčku odstavte, přidejte do ní rajský protlak a tyčovým mixérem vše rozmixujte dohladka.

5. Podávejte omáčku spolu s masovými koulemi a jako přílohu můžete zvolit rýži, těstoviny nebo houskový knedlík.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.