Vraťte se s námi na chvíli do školních lavic s tímto receptem na poctivou rajskou omáčku s koulemi z mletého masa. A rozhodně nemusí chutnat jako ze školní jídelny, uvidíte, že při správné přípravě si na ní pošmáknete, a ještě vás pohltí melancholické vzpomínky.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 50 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):
- 250 g mletého hovězího masa
- 1 vejce
- 1 lžíce strouhanky
- 30 g másla
- 1 menší cibule
- 250 g rajčat
- Malá konzerva rajčatového protlaku
- 400 ml zeleninového vývaru
- Tymián
- Bobkový list
- Sůl
- Pepř
- Olej
Postup přípravy:
1. Do mletého hovězího masa rozklepněte vejce, přidejte strouhanku a trochu soli a pepře. Vše dohromady smíchejte a vytvarujte z masa rukama kuličky. Tyto kuličky si nechte připravené na později.
2. Cibuli nakrájejte na malé kousky a dejte ji do hrnce restovat. Jakmile se zabarví dozlatova a začne vonět. Cibuli poté zalejte vývarem, přidejte koření, pokrájená rajčata a nechte vařit.
3. Jakmile se začne omáčka vařit, přidejte do ní masové koule a nechte je vařit přibližně dalších 40 minut.
4. Po 40 minutách koule vyjměte a položte je zvlášť. Omáčku odstavte, přidejte do ní rajský protlak a tyčovým mixérem vše rozmixujte dohladka.
5. Podávejte omáčku spolu s masovými koulemi a jako přílohu můžete zvolit rýži, těstoviny nebo houskový knedlík.