Je mnoho různých látek, které mají vliv na naše zdraví. Jednou z potravin, která by měla jistě tvořit součást každého jídelníčku, jsou ořechy. Ačkoliv mnohé z nich mohou obsahovat větší množství tuků, neznamená to, že by nebyly dobré i při dietě. Záleží především na druhu ořechu. Mohou to být ořechy lískové, vlašské, burské, pistáciové, kešu, ale stejně tak do této skupiny připadají i mandle nebo kaštany.
Jak blahodárně dokážou ořechy působit?
Je jasné, že konkrétně záleží vždy na přesném typu, který jíme. Například vlašské ořechy dokonale přispívají k rozvoji našeho mozku, ale také mají pozitiva související se správným růstem našich vlasů, nebo také našich nehtů.
Oblíbené pistáciové ořechy zase dokážou výrazně eliminovat množství cholesterolu, proto by je měl obsahovat i dietní jídelníček, jelikož právě nadváha je velkým strůjcem daných problémů.
Mimo tohoto faktu ale mohou zabraňovat i celé řadě rakovinotvorného bujení.
Vezmeme-li poté do ruky kešu ořechy, máme jistotu, že nám dokážou velmi dobře pomoci při revmatických bolestech.
Navíc se z nich vyrábí i řada pálenek. Kvalitní volbou jsou i para ořechy, které zase výrazně dobře vyživují naši pokožku a dodávajíc kvalitní a mladý vzhled.
Nejlepší je každodenní konzumace
Pozitiv je tedy více než dost. S tím souvisí také fakt, že bychom měli ořechy konzumovat každý den, ideálně ve velké škále variant. Možností, jak je jíst je velké množství. Lze je tak konzumovat samostatně, s jogurtem, v salátech, jako součást ovesných vloček, nebo třeba v zeleninových salátech.
Ideální jsou samozřejmě v syrovém stavu, protože jedině tak si uchovají většinu svých pozitivních látek.