Mini dezerty Pavlova

Mini dezerty Pavlova

Pavlova je populární dezert z Austrálie, který se jen rozplývá na jazyku. V kombinaci s chutným ovocem a šlehačkou se do něj doslova zamilujete. Vyzkoušejte si doma upéct mini dezerty Pavlova z krému ze šlehaných bílků s lahodným ovocem.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 60 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 4 bílky
  • 200 g cukru
  • 2 lžíce bramborového škrobu
  • 2 lžičky vinného octa
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 banány
  • Hrst malin

Postup přípravy:

1. Z bílků postupně vyšlehejte sníh a zašlehejte do něj cukru. Až když budou bílky pevné, přimíchejte škrob a ocet.

2. Pomocí cukrářského sáčku vytvořte dortíky. Uprostřed udělejte malou plošky, kam se bude dát umístit ovoce a krém.

3. Na plechu dejte dortíky péct do trouby rozpálené na 120 °C přibližně na 45 minut. Po vypnutí trouby nechte korpusy ještě uvnitř, aby se dosušily.

4. Ze smetany vyšlehejte šlehačku a postupně do ní přimíchejte vanilkový cukr. Krém poté nanášejte na jednotlivé dortíky a dozdobte je ovocem.

5. Můžete podávat.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.