Mexické ceviche z ryb a krevet

Mexické ceviche z ryb a krevet

Ceviche jsou exotický latinskoamerický pokrm ze syrových ryb a jiných mořských plodů. Budete překvapeni, jak výborně ryby chutnají namarinované v citrónovo-limetkové šťávě a spolu s cibulkou a avokádem. Pojďme společně ochutnat mexické ceviche z ryb a krevet.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 10 minut + 7 hodin (marinování)

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):

  • 400 g filetů z bílé ryby (treska, halibut a další)
  • 250 g tygřích krevet
  • 1 rajče
  • 1 červená cibule
  • 2 avokáda
  • 2 citróny
  • 3 limetky
  • Olivový olej
  • 1 hrst máty
  • Koriandr
  • Chilli

Postup přípravy:

1. Filety z ryby omyjeme a zkontrolujeme, že již neobsahují kosti. Poté je nakrájíme na malé kousky, ideálně kostičky.

2. Připravíme si marinádu. Vymačkáme šťávu z citronu a limetek, přidáme koriandr a špetku chilli. Do marinády naložíme kousky ryb a syrové krevety, důkladně promícháme a necháme asi 7 hodin marinovat v lednici.

3. Vydlabeme avokádo a nakrájíme ho na kousky. Rajče také nakrájíme na kostičky. Nakonec nadrobno nasekáme červenou cibuli.

4. Do mísy se zeleninou přidáme namarinované ryby a krevety, zalijeme je dvěma lžícemi olivového oleje a přidáme trochu nasekané máty.

5. Ceviche můžeme jíst samotné, s opečeným toastem, případně s ním naplnit kukuřičné tortilly nebo tacos.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.