Příprava trhaného vepřového je sice náročná, ale báječná, šťavnatá chuť masa vám vynaložené úsilí stokrát vrátí. Ideální je například s ním naplnit tortillu a pochutnat si na mexickém burritu plněném trhaným vepřovým a ananasem.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 2 hodiny 30 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na x porce):
- 1 kg vepřové pleci bez kosti
- 1 červená cibule
- 1 rajče
- 100 ml pomerančového džusu
- 200 g ananasu
- 4 velké pšeničné tortilly
- Sůl
- Oregano
- Kmín
- Pepř
- Olivový olej
Postup přípravy:
1. Do mixéru vložíme 100 g nakrájeného ananasu, pomerančový džus, trochu olivového oleje a oregana. Do hladka rozmixujeme.
2. Do pekáčku na alobal naklademe marinádu a na ní poklademe plátky vepřového masa. Seshora znovu potřeme marinádou. Vložíme do trouby rozpálené na 150 °C a necháme péct přibližně dvě hodiny.
3. Mezitím nakrájíme cibuli a rajčata. Smícháme je s trochou kmínu a pepřem. Jakmile vyndáme maso z trouby, opatrně ho natrháme vidličkou na vlákna a smícháme spolu s cibulí a rajčaty.
4. Takto připravenou směsí naplníme jednotlivá burrita a můžeme podávat. Ti, kteří mají rádi pálivé, si mohou směs ještě přikořenit.