Mexické burrito plněné trhaným vepřovým a ananasem

Mexické burrito plněné trhaným vepřovým a ananasem

Příprava trhaného vepřového je sice náročná, ale báječná, šťavnatá chuť masa vám vynaložené úsilí stokrát vrátí. Ideální je například s ním naplnit tortillu a pochutnat si na mexickém burritu plněném trhaným vepřovým a ananasem.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 2 hodiny 30 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na x porce):

  • 1 kg vepřové pleci bez kosti
  • 1 červená cibule
  • 1 rajče
  • 100 ml pomerančového džusu
  • 200 g ananasu
  • 4 velké pšeničné tortilly
  • Sůl
  • Oregano
  • Kmín
  • Pepř
  • Olivový olej

Postup přípravy:

1. Do mixéru vložíme 100 g nakrájeného ananasu, pomerančový džus, trochu olivového oleje a oregana. Do hladka rozmixujeme.

2. Do pekáčku na alobal naklademe marinádu a na ní poklademe plátky vepřového masa. Seshora znovu potřeme marinádou. Vložíme do trouby rozpálené na 150 °C a necháme péct přibližně dvě hodiny.

3. Mezitím nakrájíme cibuli a rajčata. Smícháme je s trochou kmínu a pepřem. Jakmile vyndáme maso z trouby, opatrně ho natrháme vidličkou na vlákna a smícháme spolu s cibulí a rajčaty.

4. Takto připravenou směsí naplníme jednotlivá burrita a můžeme podávat. Ti, kteří mají rádi pálivé, si mohou směs ještě přikořenit.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.