Začíná se pomalu oteplovat a za chvíli nám zcela jistě přijde vhod nějaké to osvěžení. Proto nás dnes Láďa Hruška představí vychytaný recept na přípravu melounové zmrzliny (melounového nanuku), kterou určitě nikde v obchodě neseženete. Příprava je rychlá a stojí pár korun. Neváhejte tento recept vyzkoušet.
Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 1/2 menšího melounu
- 10 lžic moučkového cukru (obyčejného nebo třtinového moučkového cukru)
- Šťáva z vymačkaného citronu nebo limetky
- 2 lžíce smetany ke šlehání
Postup přípravy:
1. Nejdříve si meloun rozpůlíme, vydlabeme a zbavíme vydlabanou dužinu pecek.
2. Vydlabanou dužinu dáváme do mísy, kde ji tyčovým mixerem rozmixujeme.
3. K rozmixované dužině přidáme obyčejný nebo třtinový moučkový cukr, smetanu ke šlehání a šťávu z vymačkaného citronu popř. limetky.
4. Vše důkladně promixujeme a dáme alespoň na 3 hodiny do mrazáku.
5. Důležité je zmrzlinu každých 30 minut lehce promíchat.