Melounová zmrzlina (nanuk)

Melounová zmrzlina (nanuk)

Začíná se pomalu oteplovat a za chvíli nám zcela jistě přijde vhod nějaké to osvěžení. Proto nás dnes Láďa Hruška představí vychytaný recept na přípravu melounové zmrzliny (melounového nanuku), kterou určitě nikde v obchodě neseženete. Příprava je rychlá a stojí pár korun. Neváhejte tento recept vyzkoušet.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 1/2 menšího melounu
  • 10 lžic moučkového cukru (obyčejného nebo třtinového moučkového cukru)
  • Šťáva z vymačkaného citronu nebo limetky
  • 2 lžíce smetany ke šlehání

Postup přípravy:

1. Nejdříve si meloun rozpůlíme, vydlabeme a zbavíme vydlabanou dužinu pecek.

2. Vydlabanou dužinu dáváme do mísy, kde ji tyčovým mixerem rozmixujeme.

3. K rozmixované dužině přidáme obyčejný nebo třtinový moučkový cukr, smetanu ke šlehání a šťávu z vymačkaného citronu popř. limetky.

4. Vše důkladně promixujeme a dáme alespoň na 3 hodiny do mrazáku.

5. Důležité je zmrzlinu každých 30 minut lehce promíchat.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.