Marinovaná kuřecí křídla

Marinovaná kuřecí křídla

Stalo se vám také někdy, že vám ve sklence od naložených sušených rajčat zůstal ten krásně voňavý olej a bylo vám ho líto vyhodit? Marinovaná kuřecí křídla jsou výborným způsobem, jak tento olej zužitkovat a ještě si pochutnat.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 10 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 3 – 4 porce):

  • 50 ml oleje ze sušených rajčat
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 lžička koření aglio peperoncini
  • 1 lžička sušené bazalky
  • 2 stroužky česneku
  • 10 kuřecích křídel

Postup přípravy:

1. Smícháme všechny ingredience na marinádu – česnek prolisujeme.

2. Kuřecí křídla dáme do marinády a důkladně promícháme, aby se marináda dostala na každý kousek masa.

3. Uložíme do chladu ideálně přes noc, nejméně však na 6 hodin.

4. Občas kuřecí křídla v marinádě promícháme.

5. Troubu předehřejeme na 180 °C.

6. Připravíme si plech vyložený pečicím papírem, na který rozmístíme marinovaná kuřecí křídla tak, aby se nepřekrývala.

7. Dáme péct na vyhřáté trouby, občas otočíme. Kuřecí křídla jsou hotová, když jsou na povrchu hezky křupavá.

8. Podáváme s čerstvým chlebem.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.