Křenová omáčka s uzeným masem

Křenová omáčka s uzeným masem

Česká klasika, na kterou se často zapomíná? To je určitě křenová omáčka s uzeným masem. Má spoustu odpůrců i příznivců, ale ten kdo ji má rád, tak na ni nedá dopustit.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 60 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):

  • 750 g uzeného masa
  • 4 kuličky nového koření
  • 6 kuliček celého pepře
  • 50 g hladké mouky
  • 1 polévková lžíce sádla
  • 1 kelímek smetany na vaření
  • 300 ml mléka
  • 100 g křenu
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř
  • 1 čajová lžička octa
  • Houskový knedlík

Postup přípravy:

1. Uzené maso si dáme do hrnce a zalijeme vodou, přidáme kuličky nového koření a pepře. Dáme na sporák a vaříme do změknutí masa. Trvá to přibližně 60 minut hodinu.

2. V druhém hrnci si rozpustíme sádlo, zaprášíme moukou a připravíme si světlou jíšku.

3. Zalijeme mlékem a provaříme, abychom neměli hrudky z mouky. Přidáme smetanu. Osolíme, opepříme, kápneme ocet a opět provaříme.

4. Křen nastrouháme a dáme do omáčky, chvilku provaříme, aby neztratil sílu.

5. Podáváme s houskovým knedlíkem a na plátky nakrájeným uzeným masem.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.