Králík pečený s bůčkem na zelenině

Králík pečený s bůčkem na zelenině

Máte rádi králičí maso, ale nechcete, aby bylo vysušené? Králík pečený s bůčkem na zelenině je ideální volbou. U tohoto receptu je téměř jisté, že králičí maso vysušené nebude, zajistí to bůček i zelenina.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 150 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):

  • 4 stroužky česneku
  • Svazek jarní cibulky
  • 4 mrkve
  • 4 řapíky celeru
  • 1 králík
  • 750 g vepřového bůčku
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř
  • 2 čajové lžičky rozmarýnu
  • ½ čajové lžičky mletého nového koření
  • 2 bobkové listy
  • 5 polévkových lžic plnotučné hořčice
  • 1 kelímek smetany na vaření

Postup přípravy:

1. Troubu si rozpálíme na 180 °C.

2. Jarní cibulku, mrkev a řapíkatý celer si nakrájíme nahrubo.

3. Stroužky česneku oloupeme a rozmáčkneme plochou stranou nože.

4. Všechnu zeleninu vhodíme do pekáčku.

5. Králíka i bůček omyjeme, osušíme. Králíka rozporcujeme a dáme do pekáčku k zelenině. U bůčku špičkou nože prořízneme kůži a nakrájíme na více dílů. Také vložíme do pekáčku.

6. Králíka a bůček potřeme plnotučnou hořčicí.

7. Maso i zeleninu osolíme, opepříme, posypeme rozemnutým rozmarýnem, novým kořením a do pekáčku přihodíme bobkové listy.

8. Podlijeme trochou vody, přiklopíme vrchní část pekáčku a dáme péct do rozehřáté trouby.

9. Pečeme přibližně 2 hodiny, ale záleží na velikosti masa. Průběžně přeléváme výpekem.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.