Katalánská paella s mořskými plody

Katalánská paella s mořskými plody

Chtěli byste si zavzpomínat na dovolenou ve Španělsku, nebo zkrátka jen máte chuť na něco neotřelého? Uvařte si doma lahodnou katalánskou paellu s mořskými plody, která se bude krásně vyjímat na každém svátečním stole.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 60 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):

  • 500 g kulatozrnné rýže
  • 2 kuřecí stehna
  • 100 g tygřích krevet
  • 300 g kalamárů
  • 200 g slávek
  • 3 dcl bílého vína
  • 2 velké cibule
  • 1 velká paprika (červená, žlutá)
  • 3 rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • Olivový olej
  • Šafrán
  • Trocha soli
  • Trocha pepře

Postup přípravy:

1. Nakrájejte nadrobno cibuli a česnek, papriku můžete na větší kousky, stejně tak rajčata.

2. V hlubší pánvi na troše olivového oleje restujte česnek s cibulí. Jakmile cibule zezlátne, přidejte kousky papriky, kuřecí stehna a rajčata. Vše zalijte bílých vínem.

3. Pokračujte přidáním větší dávky šafránu, trochu posolte a opepřete.

4. Celou směs zalijte zeleninovým vývarem. Pokud nemáte vývar, můžete použít i vodu a přidat do ní zeleninový bujon.

5. Do pánve nasypejte rýži a nechte ji se vařit. Když už bude téměř hotová, přidejte navrch krevety a kalamáry.

6. Jakmile je rýže dostatečně měkká, přidejte slávky a počkejte, než se otevřou. Jakmile se tak stane, je paella hotová a můžete ji odstavit.

7. Podávejte s lehkou sangríou nebo sklenkou vychlazené vody s citronem.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.