Jednoduchá poctivá domácí česneková polévka

Neznám snad nikoho, kdo by neznal česnekovou polévku. Ale víte, jak starou dobrou "česnečku" připravit tak, aby si zachovala co nejvíce vitamínů a své výrazné ostré chuti?

Neznám snad nikoho, kdo by neznal česnekovou polévku. Ale víte, jak starou dobrou „česnečku“ připravit tak, aby si zachovala co nejvíce vitamínů a své výrazné ostré chuti?

Pojďme se na tento recept podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 4 velké brambory
  • 10 stroužků česneku
  • 1,5 l zeleninového vývaru nebo obyčejné vody
  • 1 vejce
  • kousek másla
  • drcený kmín
  • majoránka
  • sůl, pepř

Postup přípravy:

1. Oškrábeme si brambory, nakrájíme je na kostičky, propláchneme, vložíme do hrnce a zalijeme vývarem nebo vodou

2. Do hrnce přidáme také sůl, pepř, drcený kmín, majoránku a 5 na plátky nakrájených stroužků česneku

3. Dáme vařit

4. Jakmile nám brambory změknou, rozkvedláme si do polévky vejce, „prolisujeme“ zbývajících 5 stroužků česneku, případně dochutíme a krátce povaříme

5. A můžeme podávat.

TIP: Do polévky si můžeme přidat na kostky nakrájených chléb nebo krutony.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.