Jahody patří mezi nejoblíbenější ovoce. Jahody můžete použít do dortů, ovocných salátů, jahodových dření apod. V dnešním receptu nám Láďa Hruška ukáže postup přípravy vynikajících jahodových knedlíků (maxi knedlíků), které si připravíte v mikrovlnce. Jedná se velmi rychlý „hrníčkový“ recept, který je navíc velmi jednoduchý na přípravu.
Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 2 a půl hrnku hladké mouky (nejlepší je celozrnná mouka)
- 1 a čtvrt hrnku vlažného mléka
- 1 vejce
- Půl kostky droždí (kvasnic)
- Špetka soli
- Jahody (čerstvé nebo z plechovky)
Postup přípravy:
Nejdříve si nachystáme větší mísu, do které dáme všechny suroviny kromě jahod.
Jahody si necháme na později.
Ze surovin v míse vypracujeme krásné těsto, které by mělo být trochu lepkavé. Těsto necháme chvilku nakynout.
Pro urychlení kynutí můžeme dát mísu s těstem do teplé vody.
Jakmile bude těsto kynout, nakrájíme si na poloviny popř. menší kousky jahody.
Poté si přichystáme 2 plastové nádoby, které můžeme dát do mikrovlnky. Tyto nádoby si vymažeme kouskem másla.
Vykynuté těsto si rozdělíme na 4 části. 2 části těsta dáme dospodu nádob. Na ně dáme nakrájené jahody a přiklopíme je zbylým těstem.
Nádoby přikryjeme a dáme na 4 minuty 30 vteřin do mikrovlnky.
A máme hotovo.
TIP 1: Knedlíky můžeme posypat moučkovým cukrem nebo tvarohem.
TIP 2: Ke knedlíkům se výborné hodí zakysaná smetana.