Ovocné knedlíky jsou především u našich babiček a prababiček velmi oblíbeným jídlem. Láďa Hruška se rozhodl toto jídlo trochu obměnit, zrychlit a zlevnit, a proto se může těšit z receptu na jablečné knedlíky s perníkem (skořicí), které nazval „jablečňáky“. Vyzkoušejte tento recept i Vy.
Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 3 velká jablka
- 1 hrnek hrubé celozrnné mouky
- 1 bílý jogurt (sladký)
- Perník popř. skořice (dle chuti)
Postup přípravy:
Příprava „jablečňáků“ je velmi jednoduchá.
1. Nejdříve si omyjeme a oloupeme jablka.
2. Poté je najemno nastrouháme, přidáme hrubou celozrnnou mouku a zamícháme.
3. Těsto musí být lehce lepivé, aby se knedlíky nerozpadly a měly dobrou konzistenci.
4. Z těsta uděláme koule velikosti asi pingpongových míčků a uvaříme je ve slané vodě. Knedlíky budou hotové, jakmile vyplavou.
5. „Jablečňáky“ dozdobíme polévkovou lžící bílého jogurtu a posypeme perníkem nebo skořicí.