Jablečňáky s perníkem (skořicí)

Jablečňáky s perníkem (skořicí)

Ovocné knedlíky jsou především u našich babiček a prababiček velmi oblíbeným jídlem. Láďa Hruška se rozhodl toto jídlo trochu obměnit, zrychlit a zlevnit, a proto se může těšit z receptu na jablečné knedlíky s perníkem (skořicí), které nazval „jablečňáky“. Vyzkoušejte tento recept i Vy.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 3 velká jablka
  • 1 hrnek hrubé celozrnné mouky
  • 1 bílý jogurt (sladký)
  • Perník popř. skořice (dle chuti)

Postup přípravy:

Příprava „jablečňáků“ je velmi jednoduchá.

1. Nejdříve si omyjeme a oloupeme jablka.

2. Poté je najemno nastrouháme, přidáme hrubou celozrnnou mouku a zamícháme.

3. Těsto musí být lehce lepivé, aby se knedlíky nerozpadly a měly dobrou konzistenci.

4. Z těsta uděláme koule velikosti asi pingpongových míčků a uvaříme je ve slané vodě. Knedlíky budou hotové, jakmile vyplavou.

5. „Jablečňáky“ dozdobíme polévkovou lžící bílého jogurtu a posypeme perníkem nebo skořicí.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.