Hrášková polévka

Hrášková polévka

Je chvíli před obědem a vy jste dostali chuť na rychlou polévku na zahřátí? Není problém. Hrášková polévka je za pár minut hotová a ještě skvěle chutná.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 10 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 1 menší hlávkový salát
  • 3 jarní cibulky
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 250 g mraženého hrášku
  • pár lístků čerstvé bazalky
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup přípravy:

1. Salát si opláchneme, rozdělíme a nakrájíme na nudličky. Jarní cibulku nasekáme na kolečka.

2. Do hrnce dáme vývar, hrášek, hlávkový salát, jarní cibulku a rychle přivedeme k varu. Snížíme teplotu a necháme 5 minut provařit.

3. Přidáme bazalku. Polévku rozmixujeme přímo v hrnci tyčovým mixérem.

4. Osolíme, opepříme a můžeme podávat.

5. Můžeme podávat s na kostičky nakrájeným opečeným bílým pečivem nebo lžičkou zakysané smetany.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.