Hovězí roštěná na lesních houbách

Chcete si připomenout sezónu sběru hub? Hovězí roštěná na lesních houbách provoní celý dům a celá rodina už se bude zase těšit do lesa.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 1 hodina 40 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na minimálně 6 porcí):

  • 1 kg hovězí roštěné
  • 2 cibule
  • 100 g slaniny
  • 2 polévkové lžíce
  • 1 kostka hovězího bujonu
  • 2 hrsti sušených lesních hub
  • trocha hladké mouky
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 7 kuliček nového koření
  • 2 stroužky česneku
  • 1 polévková lžíce horčice

Postup přípravy:

1. Cibuli i slaninu si nakrájíme na kostičky a zatím dáme stranou.

2. Hovězí roštěnou nakrájíme na tenké plátky a naklepeme. Osolíme, opepříme a obalíme v mouce.

3. V pánvi rozpálíme sádlo a osmažíme v něm cibuli společně se slaninou.

4. Cibuli a slaninu vyndáme z pánve a dáme stranou.

5. Ve stejné pánvi osmažíme plátky masa dohněda.

6. Do pánve vrátíme osmaženou cibuli se slaninou a podlijeme horkou vodou. Do pánve přidáme kostku hovězího bujonu a dusíme.

7. Po chvilce přidáme sušené lesní houby, prolisovaný česnek a nové koření a dusíme doměkka.

8. Až bude maso hotové, přidáme hořčici, promícháme a ještě krátce provaříme.

9. Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.