Piškoty jsou oblíbenou pochoutkou téměř všech a chutnají malým dětem, dospělým a také domácím mazlíčkům. Můžeme je jíst samotné, zajít si je smetanou nebo třeba s pudinkem. V dnešním receptu nám Láďa Hruška představí jednoduchý způsob přípravy poctivých domácích piškotů, které zvládnete během chvilky.
Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 3 vejce
- 1/2 hrnku moučkového cukru (nejlépe třtinového moučkového cukru)
- 1/2 hrnku polohrubé mouky
- 1 lžíce horké vody
Postup přípravy:
Nejdříve si rozklepneme vejce a oddělíme bílky od žloutků.
Žloutky dáme do mísy a přidáme k nim téměř celou polovinu hrnku cukru a lžíci horké vody.
A vyšleháme ze žloutků pěnu.
Poté přidáme mouku a cukr.
Z bílků vyšleháme sníh a přidáme do žloutkové směsi.
Vše důkladně promícháme a můžeme tvořit piškoty.
Piškoty tvoříme buď jednoduše na lžíci nebo použijeme formičku.
Vytvořené piškoty skládáme na plech s pečícím papírem.
Pečeme je asi 10 minut na 150 °C.