Domácí piškoty

Domácí piškoty

Piškoty jsou oblíbenou pochoutkou téměř všech a chutnají malým dětem, dospělým a také domácím mazlíčkům. Můžeme je jíst samotné, zajít si je smetanou nebo třeba s pudinkem. V dnešním receptu nám Láďa Hruška představí jednoduchý způsob přípravy poctivých domácích piškotů, které zvládnete během chvilky.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 3 vejce
  • 1/2 hrnku moučkového cukru (nejlépe třtinového moučkového cukru)
  • 1/2 hrnku polohrubé mouky
  • 1 lžíce horké vody

Postup přípravy:

1. Nejdříve si rozklepneme vejce a oddělíme bílky od žloutků.

2. Žloutky dáme do mísy a přidáme k nim téměř celou polovinu hrnku cukru a lžíci horké vody.

3. A vyšleháme ze žloutků pěnu.

4. Poté přidáme mouku a cukr.

5. Z bílků vyšleháme sníh a přidáme do žloutkové směsi.

6. Vše důkladně promícháme a můžeme tvořit piškoty.

7. Piškoty tvoříme buď jednoduše na lžíci nebo použijeme formičku.

8. Vytvořené piškoty skládáme na plech s pečícím papírem.

9. Pečeme je asi 10 minut na 150 °C.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.