Domácí kvasnicová pomazánka s bylinkami

Domácí kvasnicová pomazánka s bylinkami

Hledáte jednoduchý a rychlý recept na lahodnou domácí kvasnicovou pomazánku s bylinkami, která obohatí každé snídaně i svačiny? Přinášíme vám krok za krokem připravený recept, díky kterému si vychutnáte plnou chuť čerstvých surovin.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 30 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 1 lžíce másla
  • 1 malá cibule, jemně nakrájená
  • 3 – 4 kostky droždí
  • Sůl podle chuti
  • Čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • 2 vejce
  • Hrstka jarní cibulky na dozdobení

Postup přípravy:

1. Na středně silném ohni rozehřejte v pánvi 1 lžíci másla. Přidejte nadrobno pokrájenou cibuli a opékejte ji, dokud nezíská skleněnou barvu, což obvykle trvá asi 3 minuty.

2. Do pánve vsypte rozdrobené droždí. Osolte a opepřete podle chuti. Neustále míchejte a vařte asi další 3 minuty, dokud droždí nezačne uvolňovat příjemnou vůni a nezměkne.

3. Do směsi opatrně zašlehejte dvě vejce. Pokračujte ve vaření a míchání, dokud vejce nezacuchají a směs nezhoustne. Důležité je směs nechat jen lehce srazit, aby pomazánka zůstala krémová.

4. Hotovou drožďovou pomazánku přeneste do servírovací misky nebo ji můžete servírovat přímo na pečivo.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.