Čínské nudle s kuřecím masem

Čínské nudle s kuřecím masem

Výbornou volbou pro rychlá jídla je čínská kuchyně. Vše je připravováno velmi rychle a při vysokých teplotách. Čínské nudle s kuřecím masem budou tedy chutnou rychlovkou k obědu bez velké námahy.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy:

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 500 g kuřecího masa
  • 1 lžička kari koření
  • 3 lžičky solamylu
  • svazek jarní cibulky
  • čínské nudle
  • 1 lžíce octu
  • 200 ml studené vody
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce cukru
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 4 vejce

Postup přípravy:

1. Kuřecí maso si nakrájíme na kostky, posypeme kari kořením, 1 lžičku solamylu, opepříme a promícháme.

2. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka.

3. Nudle uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu.

4. Ve skleničce si rozmícháme suroviny na omáčku – ocet, vodu, sójovou omáčku, cukr a 2 lžičku solamylu.

5. Ve woku si rozpálíme olej a vhodíme do něj jarní cibulku. Zprudka restujeme.

6. Zalijeme omáčkou a mícháme dokud nezhoustne.

7. V druhé pánvi si rozpálíme také olej a osmažíme na něm připravené kuřecí maso dočervena.

8. Až je maso hotové, přihodíme ho do omáčky a promícháme.

9. Připravíme si volské oko tak, aby žloutek zůstal tekutý.

10. Podáváme s uvařenými čínskými nudlemi a volským okem.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.