Výbornou volbou pro rychlá jídla je čínská kuchyně. Vše je připravováno velmi rychle a při vysokých teplotách. Čínské nudle s kuřecím masem budou tedy chutnou rychlovkou k obědu bez velké námahy.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy:
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 500 g kuřecího masa
- 1 lžička kari koření
- 3 lžičky solamylu
- svazek jarní cibulky
- čínské nudle
- 1 lžíce octu
- 200 ml studené vody
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce cukru
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 4 vejce
Postup přípravy:
1. Kuřecí maso si nakrájíme na kostky, posypeme kari kořením, 1 lžičku solamylu, opepříme a promícháme.
2. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka.
3. Nudle uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu.
4. Ve skleničce si rozmícháme suroviny na omáčku – ocet, vodu, sójovou omáčku, cukr a 2 lžičku solamylu.
5. Ve woku si rozpálíme olej a vhodíme do něj jarní cibulku. Zprudka restujeme.
6. Zalijeme omáčkou a mícháme dokud nezhoustne.
7. V druhé pánvi si rozpálíme také olej a osmažíme na něm připravené kuřecí maso dočervena.
8. Až je maso hotové, přihodíme ho do omáčky a promícháme.
9. Připravíme si volské oko tak, aby žloutek zůstal tekutý.
10. Podáváme s uvařenými čínskými nudlemi a volským okem.