Dali byste si českou klasiku, ale přece jenom s malou obměnou? Přesně takové jsou bramborové knedlíky plněné šunkou. Klasické, přitom trochu jiné.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 45 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 1 kg brambor
- 2 vejce
- 300 g hrubé mouky
- 150 g krupice
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 2 lžíce octu
- 3 cibule
- 250 g šunky vcelku
- 2 lžíce sádla
Postup přípravy:
1. Šunku nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno.
2. Na 1 lžíci sádla si orestujeme 1 cibuli, ke které přidáme nakrájenou šunku. Osolíme a opepříme. Necháme vychladnout.
3. Brambory je nejlepší si uvařit den dopředu, samozřejmě ve slupce. Druhý den tedy studené brambory oloupeme a nastrouháme.
4. Přidáme 2 vejce, hrubou mouku, krupici, sůl a ocet.
5. Vypracujeme těsto a vytvoříme si z něj tlustý váleček, ze kterého si nakrájíme 2 cm plátky.
6. Do hrnce si dáme sevřít vodu, kterou osolíme.
7. Do kousků těsta si dáme náplň a dobře zavineme.
8. Vložíme do vroucí vody a vaříme přibližně 10 minut.
9. Zbylé 2 cibule orestujeme na lžíci sádla dohněda.
10. Podáváme se zelím, přelité cibulkou.