Candát s růžičkovou kapustou, mrkví a lusky

Candát s růžičkovou kapustou, mrkví a lusky

Candát je spolu s Úhořem jednou z nejlepších tuzemských sladkovodních ryb ceněných především za své chutné maso s minimem kostí. Bohužel tomu odpovídá i jeho cena. Pokud máte známého rybáře nebo natrefíte na candáta za dobrou cenu, určitě jej neváhejte vyzkoušet. Dnes vám představím velmi jednoduchý a hlavně dietní recept na candáta s dušenou zeleninou.

Pojďme se na tento recept podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 2 filety z candáta
  • Menší mrkve (karotky)
  • Růžičkovou kapustu
  • Hrachové lusky
  • Cca 100 ml zeleninového vývaru
  • 3 – 4 stroužky česneku
  • 1 – 2 polévkové lžíce citronové šťávy
  • Olivový olej
  • Sůl, pepř, bylinky

Postup přípravy:

1. Nejdříve si očistíme (omyjeme) 2 filety z candáta. Poté jej osolíme, opepříme, pokapeme lehce citronem a necháme chvilku odležet.

2. Dále si očistíme růžičkovou kapustu, mrkev, hrachové lusky a dáme je spařit do horké osolené vody. Jakmile bude spařená, vodu slijeme.

3. Poté si vezmeme hlubší pánev, na které na kapce olivového oleje orestujeme na plátky nakrájený česnek. Přidáme růžičkovou kapustu, mrkev, hrachové lusky, citronovou šťávu a zalijeme zeleninovým vývarem. Zamícháme a necháme chvilku podusit.

4. Když se nám bude dusit zelenina, můžeme si po obou stranách osmažit na olivovém oleji candáta. Rybu smažíme nejdříve kůží dole.

5. Zelenina dostane dušením ve vývaru výbornou chuť a bude nám jako příloha k candátu stačit.

6. Nakonec rybu posypeme bylinkami a můžeme podávat.

TIP 1: Můžeme podávat s trochou bramborové kaše.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.