Lívance patří mezi nejoblíbenější a nejrychlejší snídani. Můžeme je připravovat na mnoho způsobů a z různým druhů muk. V dnešním receptu vám ukážu postup přípravy jednoduchých a výborných borůvkových lívanečků z ovesných vloček. Místo borůvek můžete použít maliny, brusinky apod. Recept zvládne připravit úplně každý.
Pojďme se na tento recept podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 50 gramů ovesných vloček
- 1 vejce
- Lžička marmelády nebo řeckého jogurtu
- Půl lžičky prášku do pečiva
- Hrnek mražených borůvek (v sezóně čerstvých)
- Půl odměrky ochuceného proteinu nebo krystal/třtinový cukr
Postup přípravy:
1. Nejdříve si nachystáme větší mísu, ve které smícháme všechny ingredience kromě borůvek.
2. Borůvky si dáme do druhé misky a tyčovým mixerem je lehce rozmixujeme. Krásně nám pak pustí šťávu (chuť).
3. Po rozmixování přidáme borůvky do směsi s ovesnými vločkami, důkladně vše promícháme a necháme je natáhnout borůvkovou chuť.
4. A můžeme smažit.
5. Smažíme dozlatova na kapce kvalitního rostlinného nebo kokosového oleje.
6. Podáváme s marmeládou nebo jogurtem.