Borůvkové lívance z ovesných vloček

Borůvkové lívance z ovesných vloček

Lívance patří mezi nejoblíbenější a nejrychlejší snídani. Můžeme je připravovat na mnoho způsobů a z různým druhů muk. V dnešním receptu vám ukážu postup přípravy jednoduchých a výborných borůvkových lívanečků z ovesných vloček. Místo borůvek můžete použít maliny, brusinky apod. Recept zvládne připravit úplně každý.

Pojďme se na tento recept podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 50 gramů ovesných vloček
  • 1 vejce
  • Lžička marmelády nebo řeckého jogurtu
  • Půl lžičky prášku do pečiva
  • Hrnek mražených borůvek (v sezóně čerstvých)
  • Půl odměrky ochuceného proteinu nebo krystal/třtinový cukr

Postup přípravy:

1. Nejdříve si nachystáme větší mísu, ve které smícháme všechny ingredience kromě borůvek.

2. Borůvky si dáme do druhé misky a tyčovým mixerem je lehce rozmixujeme. Krásně nám pak pustí šťávu (chuť).

3. Po rozmixování přidáme borůvky do směsi s ovesnými vločkami, důkladně vše promícháme a necháme je natáhnout borůvkovou chuť.

4. A můžeme smažit.

5. Smažíme dozlatova na kapce kvalitního rostlinného nebo kokosového oleje.

6. Podáváme s marmeládou nebo jogurtem.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.