Zapékané brambory z remosky

Zapékané brambory z remosky

Pokud nemáte čas zabývat se dlouhou přípravou oběda, zvolte zapékané brambory z remosky. Veškeré ingredience zkrátka nakrájíte na kostičky, zasypete chutným sýrem a můžete podávat.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 40 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 0,5 kg brambor
  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • 200 g točeného salámu
  • 2 rajčata
  • 300 g tvrdého sýra (eidam nebo gouda)
  • Olivový olej
  • Tymián
  • Sůl
  • Pepř
  • Kmín

Postup přípravy:

1. Oškrábeme a nakrájíme na kostičky půl kila brambory. Nasypeme je ro remosky.

2. Nadrobno nakrájíme cibuli, červenou papriku a rajčata. Veškerou zeleninu přidáme do remosky.

3. Salám nakrájíme na drobné kostičky a přidáme do remosky.

4. Vše v remosce zakapeme olivovým olejem, přimícháme tymián, kmín, trochu pepře a soli. Remosku zapneme a necháme péct asi 25 minut.

5. Mezitím si nastrouháme sýr a po 25 minutách pečení s ním zapékané brambory zasypeme a necháme ještě asi 5 minut zapékat.

6. Můžeme podávat samotné nebo s kyselou okurkou.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.