Květák neboli karfiol je velmi oblíbenou zeleninou, ale ne každý ji má rád. Nejoblíbenější verze je smažená v trojobalu, ale jeho obalování je zdlouhavé. Jelikož květák obsahuje velké množství vody, je velmi oblíbený mezi dietáři. Dnes nám Láďa Hruška představí netradiční recept na zapékaný květák s mletým masem, na kterém si zcela jistě pochutnáte.
Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 1 květák
- 1 balíček mletého masa
- 1 vejce
- 1 hrnek strouhanky
- Anglická slanina
- Majoránka
- Sůl, pepř
- 3 – 4 stroužky česneku
Postup přípravy:
1. Nejdříve si očistíme a omyjeme květák a dáme jej 5 minut povařit v osolené vodě.
2. Po povaření jej necháme vychladnout a rozřízneme na 2 poloviny.
3. Poté si nachystáme větší mísu, ve které smícháme mleté maso, vejce, strouhanku, česnek, majoránku, sůl a pepř.
4. Dále si připravíme pekáč, do kterého dáme rovnými stranami dolů 2 poloviny květáku.
5. Připravenou směsí květák na povrchu obalíme (pokryjeme) a překryjeme plátky slaniny.
6. Pečeme asi 45 minut v předem rozpálené troubě na 200 °C.