Výborná domácí pizza z pomazánkového másla

Výborná domácí pizza z pomazánkového másla

Pizza je v České republice velmi oblíbeným jídlem, hlavně mezi mladšími lidmi, ale nepatří zrovna k těm nejzdravějším jídlům, především ve své zmražené podobě. Láďa Hruška proto přišel s receptem, díky kterému si vynikající pizzu připravíte i vy sami doma a budete si připadat jako v italské pizzerii.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 1 kelímek pomazánkového másla
  • 1 hrnek hladké obyčejné nebo celozrnné mouky (celiaci můžou použít bezlepkovou mouku)
  • Sůl

Na rajčatovou omáčku:

  • 1 rajčatový protlak
  • 2 – 3 stroužky česneku
  • Pár lístků bazalky na ovonění a ozdobení
  • Oregáno (nemusí být)

Na pizzu:

  • Salám, šunku, mozzarellu, eidam, plátky rajčat (vše dle chuti)

Postup přípravy:

1. Nejdříve si smícháme mouku, trochu soli a pomazánkové máslo a vypracujeme si z nich těsto. Těsto nesmí být lepkavé. Lepkavost řešíme přidáním mouky do těsta.

2. Poté si dáme těsto na lehce pomoučenou desku (abychom zabránili případnému lepení při válení) a uválíme na placku.

3. Vyválenou placku dáme na pečící papír na plech, potřeme rajčatovou omáčkou a dáme dle chuti další přísady (salám, šunku, mozzarellu, eidam, rajčata – dle chuti).

4. Pizzu vložíme do rozehřáté trouby na 180 °C a pečeme zhruba 15 – 20 minut.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.