Vepřová kotleta v hořčičné omáčce s kyselými okurkami

Oblíbená vepřová kotleta v hořčičné omáčce s kyselými okurkami

Máte rádi jednoduchá jídla, která jsou ale přesto něčím zvláštní? Kombinace hořčice a kyselých okurek je známá většinou jako přídavek k jídlu. Co když je ale zapojíme přímo do hlavního chodu? Vznikne výtečná vepřová kotleta v hořčičné omáčce s kyselými okurkami.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 40 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 – 6 porcí):

  • 1 lžíce sádla
  • 1400 g vepřové kotlety
  • 500 ml vývaru
  • 150 ml mléka
  • 80 g másla
  • 6 lžic hořčice
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 8 kyselých okurek

Postup přípravy:

1. Kotletu nakrájíme na plátky, naklepeme a nařízneme blány, aby se nám maso nakroutilo.

2. Naklepané plátky (někdy stačí naklepat jenom rukou, nemusí být palička na maso) si z obou stran osolíme a opepříme.

3. V pánvi si rozpálíme sádlo a maso opečeme z obou stran tak, aby mělo zlatavou barvu. Nejspíš bude potřeba opékat v několika várkách.

4. Hotové maso dáme stranou a do pánve vlijeme vývar, mléko a vhodíme máslo. Mléko s máslem je v podstatě náhražka za smetanu na vaření, kterou jsme zrovna neměli doma.

5. Nakrájíme si kyselé okurky na velmi drobné kostičky a spolu s hořčicí vmícháme do vařící omáčky.

6. Omáčku necháme zredukovat na požadovanou konzistenci, ke konci ještě přihodíme do pánve prohřát maso a máme hotovo.

7. Podáváme s rýží.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.