Ovocné knedlíky jsou oblíbeným českým, polským a také rakouským jídlem. Dnes si představíme jednoduchý, rychlý a levný recept Ládi Hrušky na tvarohové knedlíky s banánem. Tento recept se nám bude hodit, když například neseženeme čerstvé jahody, trnky nebo třeba hrušky. Základní surovinou tohoto receptu je nízkotučný tvaroh, a tak se bude jednat o dietnější verzi kynutých knedlíků plněných ovocem.
Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 1 vanička měkkého nízkotučného tvarohu
- 1 banán
- 250 gramů krupičky
- 1 vejce
- 1/2 kypřícího prášku do pečiva
- Špetka soli
- Citronová kůra
Postup přípravy:
1. Nejdříve si nachystáme velkou mísu, do které dáme všechny suroviny kromě banánu. Banán použijeme později.
2. Ze surovin vypracujeme hladké těsto. Poté z něj uděláme „váleček“ a ten nakrájíme na špalíčky.
3. Dále si oloupeme banán a nakrájíme ho na kousky.
4. Kousky banánu zabalíme do jednotlivých špalíčků.
5. Knedlíky by měly mít velikost golfových míčků.
6. Takto připravené knedlíky dáme do vroucí vody. Po několika minutách by měly vyplavat. Vaříme je asi 7 minut.
7. Hotové knedlíky dozdobíme dle chuti.
TIP 1: Babičky je běžně posypávají cukrem, polívají zakysanou smetanou nebo čokoládou.