Špagety se smetanovou omáčkou a žampiony

Špagety se smetanovou omáčkou a žampiony

Vyzkoušejte náš recept na špagety se smetanovou omáčkou a žampiony – jednoduché, chutné jídlo, které oslní vaše chuťové buňky svou krémovitostí a bohatou houbovou příchutí.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 20 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 porce):

  • 400 g špaget
  • 250 g žampionů, nakrájených na plátky
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 50 g másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvě nasekaná petržel na ozdobu

Postup přípravy:

Vaření špaget:

1. Vařte špagety v osolené vroucí vodě podle pokynů na obalu, dokud nejsou al dente.

2. Sceďte a nechte stranou.

Příprava omáčky s houbami:

1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo.

2. Přidejte nasekanou cibuli a osmažte dozlatova. Poté přidejte nasekaný česnek a žampiony.

3. Smažte houby do měkkého stavu a mírně zhnědnou.

Příprava smetanové omáčky:

1. Přidejte do pánve smetanu ke šlehání a nechte omáčku zahřát.

2. Ochutnejte omáčku solí a pepřem podle chuti. Vařte asi 2-3 minuty, dokud se omáčka mírně nezahustí.

Servírování:

1. Na talíře rozložte uvařené špagety.

2. Přelijte je smetanovou omáčkou s houbami.

3. Ozdobte nasekanou petrželí.

4. Podávejte teplé.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.