Slaný štrúdl

Slaný štrúdl

Přemýšlíte co na rychlou večeři nebo večerní pohoštění? Slaný štrúdl je vždy dobrou volbou. Toto je základní varianta, kterou můžete samozřejmě libovolně obměňovat.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 10 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • ½ listového těsta
  • 5 lžic kečupu
  • 100 g plátkového eidamu
  • 100 g kvalitní šunky
  • 1 žloutek
  • trocha kmínu
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • čerstvě mletý pepř

Postup přípravy:

1. Předehřejeme si troubu na 180 °C.

2. Kečup dáme do misky, osolíme, opepříme a přidáme oregano. Promícháme.

3. Listové těsto vyválíme na pomoučněném vále, potřeme směsí z kečupu, poklademe plátky sýra a plátky šunku.

4. Z listového těsta uděláme závin, který potřeme rozšlehaným žloutkem.

5. Lehce posypeme kmínem a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem.

6. Dáme do předehřáté trouby na 10-15 minut.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.