Rychlá dýňová polévka

Rychlá dýňová polévka

Dopřejte si i vy výbornou dýňovou polévku ze surovin, které běžně najdete ve své domácnosti nebo je koupíte v každém obchůdku. Je rychlá, jednoduchá na přípravu a navíc opravdu výborně chutná.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 30 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):

  • 0,5 kg dýně hokkaido
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 brambora
  • 50 ml smetany na vaření
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř

Postup přípravy:

1. Nakrájíme dýni na kostičky. Cibuli nasekáme nadrobno, stejně tak pokračujeme s oloupanou mrkví a bramborou.

2. Na troše oleje v hrnci osmahneme cibulku. Jakmile zezlátne, přidáme další zeleninu a asi 10 minut dohromady restujeme.

3. Zeleninu v hrnci zalijeme předem připraveným zeleninovým vývarem. Pokud nemáme vývar, můžeme použít i zeleninový bujon.

4. Přivedeme vývar k varu a necháme vařit alespoň 20 minut, dokud veškerá zelenina nezměkne.

5. Poté zalijeme polévku smetanou a tyčovým mixérem ji rozmixujeme do hladka. Na závěr dosolíme a dopepříme podle chuti.

6. Polévku podáváme posypanou dýňovými semínky, můžeme přidat i lžíci zakysané smetany nebo rajčatovým protlakem.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.