Pokud vaše děti milují palačinky, ale zelenině moc neholdují, zkuste jim připravit slané řepné palačinky se sýrovou náplní. Jsou nadýchané, velmi chutné, a ještě zaujmou svou výraznou netradiční barvou, která u potravin nebývá úplně běžná.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 30 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 2 porce):
- 200 g červené řepy
- 100 g hladké mouky
- 3 vejce
- 150 ml plnotučného mléka
- 150 g ricotty
- 50 g kozího sýra Chevre
Postup přípravy:
1. Řepu oloupejte, nakrájejte na kostičky a vložte do hrnce. Nechte ji vařit, dokud nezměkne, poté ji slijte.
2. Spolu s kousky řepy rozmixujte vajíčka a mléko, dokud nevznikne hladká směs. Do ní přidávejte postupně mouku, dokud těsto nezhoustne tak, aby mělo stejnou koncentraci jako klasické těsto na palačinky.
3. Palačinky smažte na rozpálené pánvi s trochou másla, zkusit to můžete i na sucho.
4. Smíchejte ricottu spolu s kozím sýrem a poté s touto směsí plňte hotové palačinky.