Plněné papriky například s rajskou omáčkou nebo bramborovou kaší jsou velmi oblíbeným tuzemským pokrmem. Na následujících řádcích nám experimentátor a amatérských kuchař Láďa Hruška ukáže postup přípravy (recept) rychlých paprikových lodiček s mletým masem. Oproti klasickému receptu plněných paprik budete potřebovat pouze polovinu množství paprik.
Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.
Doba přípravy: 50 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 1 kg syrového mletého masa
- 0,5 kg paprik
- 4 velké cibule
- Koření do sekané
- Olej
Postup přípravy:
Postup přípravy se téměř neliší od přípravy plněných paprik.
1. Nejdříve si ve větší míse dochutíme směs mletého syrového masa kořením (můžeme přidat i trochu najemno nastrouhaného sýru).
2. Poté si očistíme papriky a podélně je nakrájíme. U nás máme papriky velmi rádi, takže je plníme celé.
3. Dále si vymažeme pekáč olejem a cibuli nakrájíme na kolečka. Kolečka cibule rovnoměrně rozprostřeme na dno pekáče.
4. Poté si vyplníme papriky mletým masem a naskládáme je do pekáče.
5. Pekáč dáme do trouby a pečeme asi 25 minut na 180 °C.