Paprikové lodičky s mletým masem

Paprikové lodičky s mletým masem

Plněné papriky například s rajskou omáčkou nebo bramborovou kaší jsou velmi oblíbeným tuzemským pokrmem. Na následujících řádcích nám experimentátor a amatérských kuchař Láďa Hruška ukáže postup přípravy (recept) rychlých paprikových lodiček s mletým masem. Oproti klasickému receptu plněných paprik budete potřebovat pouze polovinu množství paprik.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Doba přípravy: 50 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 1 kg syrového mletého masa
  • 0,5 kg paprik
  • 4 velké cibule
  • Koření do sekané
  • Olej

Postup přípravy:

Postup přípravy se téměř neliší od přípravy plněných paprik.

1. Nejdříve si ve větší míse dochutíme směs mletého syrového masa kořením (můžeme přidat i trochu najemno nastrouhaného sýru).

2. Poté si očistíme papriky a podélně je nakrájíme. U nás máme papriky velmi rádi, takže je plníme celé.

3. Dále si vymažeme pekáč olejem a cibuli nakrájíme na kolečka. Kolečka cibule rovnoměrně rozprostřeme na dno pekáče.

4. Poté si vyplníme papriky mletým masem a naskládáme je do pekáče.

5. Pekáč dáme do trouby a pečeme asi 25 minut na 180 °C.

Móda pro plnoštíhlé

PUMA Tričko černá / bílá

929 

Móda pro plnoštíhlé

s.Oliver Tričko khaki

599 

Móda pro plnoštíhlé

TOMMY HILFIGER Tričko černá

719 

Móda pro plnoštíhlé

TOMMY HILFIGER Tričko bílá

969 

Móda pro plnoštíhlé

TOMMY HILFIGER Tričko bílá

1 229 

Móda pro plnoštíhlé

s.Oliver Tričko khaki

459 

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.