Pokud máte rádi gnocchi, vyzkoušejte i jinou alternativu než klasiku s omáčkou z pánve. Gnocchi jsou totiž naprosto lahodné po zapečení s výraznými ingrediencemi. Poprvé můžete připravit například gnocchi zapékané se smetanou, sýrem a slaninou z tohoto receptu.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 25 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (4 porce):
- 750 g bramborových noků
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 balíček anglické slaniny
- 250 ml smetany na vaření
- 200 g sýra Gran Padano
- Hrst bazalky
- Sůl
- Olivový olej
- Pepř
Postup přípravy:
1. Bramborové noky dáme uvařit do vroucí osolené vody. Jakmile vyplavou jsou hotové a můžeme je slít.
2. Mezitím, co se vaří noky, nakrájíme nadrobno cibulku a česnek. Na troše olivového oleje obojí rychle osmahneme, po chvíli přidáme nakrájenou slaninu. Jakmile je slanina dostatečně vyškvařená, zalijeme smetanou.
3. Do směsi přidáme na kousky nasekanou čerstvou bazalku, a ještě chvilku prohřeje.
4. Do pekáčku vsypeme hotové noky, zalijeme omáčkou a důkladně promícháme. Seshora zasypeme nastrouhaným sýrem Gran Padano a vložíme do trouby rozpálené na 180° C.
5. Necháme noky zapékat, dokud se sýr nerozpustí, a poté je vyndáme z trouby.
6. Můžeme podávat spolu s lístky čerstvé bazalky a trochou pepře.