Gnocchi zapékané se smetanou, sýrem a slaninou

Gnocchi zapékané se smetanou, sýrem a slaninou

Pokud máte rádi gnocchi, vyzkoušejte i jinou alternativu než klasiku s omáčkou z pánve. Gnocchi jsou totiž naprosto lahodné po zapečení s výraznými ingrediencemi. Poprvé můžete připravit například gnocchi zapékané se smetanou, sýrem a slaninou z tohoto receptu.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 25 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (4 porce):

  • 750 g bramborových noků
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 balíček anglické slaniny
  • 250 ml smetany na vaření
  • 200 g sýra Gran Padano
  • Hrst bazalky
  • Sůl
  • Olivový olej
  • Pepř

Postup přípravy:

1. Bramborové noky dáme uvařit do vroucí osolené vody. Jakmile vyplavou jsou hotové a můžeme je slít.

2. Mezitím, co se vaří noky, nakrájíme nadrobno cibulku a česnek. Na troše olivového oleje obojí rychle osmahneme, po chvíli přidáme nakrájenou slaninu. Jakmile je slanina dostatečně vyškvařená, zalijeme smetanou.

3. Do směsi přidáme na kousky nasekanou čerstvou bazalku, a ještě chvilku prohřeje.

4. Do pekáčku vsypeme hotové noky, zalijeme omáčkou a důkladně promícháme. Seshora zasypeme nastrouhaným sýrem Gran Padano a vložíme do trouby rozpálené na 180° C.

5. Necháme noky zapékat, dokud se sýr nerozpustí, a poté je vyndáme z trouby.

6. Můžeme podávat spolu s lístky čerstvé bazalky a trochou pepře.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.