Domácí bylinkové máslo

Domácí bylinkové máslo

Máslo je oblíbeným mléčným výrobkem, který se používá snad ve všech kuchyních. Máslo obvykle mažeme na rohlíky, chleba a další pečivo, které jim dodá výbornou chuť. V dnešním receptu nám Láďa Hruška představí postup přípravy vynikajícího domácího másla, které si dochutíme dle libosti. Recept je velmi jednoduchý a na jeho přípravu potřebujeme minimum surovin.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 2 kelímky smetany ke šlehání (33%)
  • Špetka soli
  • 1 – 2 stroužky česneku
  • Bylinky (pažitka, hladkolistá petrželka, pažitka, kopr, bazalka, tymián, rozmarýn apod.)

Postup přípravy:

1. Nejdříve si připravíme vyšší nádobu, do které nalijeme smetanu ke šlehání.

2. V této nádobě ji budeme asi 4 minuty šlehat.

3. Po našlehání obsah nádoby vyklopíme na cedník a oddělíme syrovátku.

4. Oddělené máslo od syrovátky prolijeme vodou a vyklopíme na prkýnko.

5. Na prkýnku z něj ručně vytvoříme „váleček“. Ten by neměl lepit.

6. Poté si na prkýnku nakrájíme nadrobno bylinky (+ česnek), lehce je osolíme a máslo v nich obalíme a vhněteme je do něj.

7. Dále si přichystáme menší vaničku, do které dáme fólii a na fólii dáme připravené máslo.

8. Takto připravené máslo dáme ztuhnout do chladničky.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.