Domácí bramborové chipsy

Domácí bramborové chipsy

Bramborové chipsy nebo brambůrky jsou oblíbenou součástí různých párty, oslav a sportovních večerů při televizi. Bohužel chipsy kupované v obchodech jsou plné přepálených tuků a éček. V dnešním receptu nám Láďa Hruška představí postupy přípravy výborných domácích chipsů, kterou jsou krásně křupavé a navíc bez tuku.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

Postup přípravy:

Brambory zbavíme slupky, důkladně omyjeme a nakrájíme na 2 – 3 mm tenké plátky.

Nakrájené plátky dáváme do mísy se studenou vodou a několikrát je propláchneme, abychom je zbavili škrobu.

Jakmile bude voda čistá, škrob je z brambor pryč.

Poté plátky brambory vyskládáme na utěrku a necháme vysušit.

Nyní máme na výběr ze dvou možností přípravy:

1. Nakrájené plátky brambor dáme na plech s pečícím papírem, zakápneme olivovým olejem, posypeme bylinkovou solí a pečeme dozlatova na 200 °C.

2. Nakrájené plátky brambor dáme na talíř, posypeme bylinkovou solí a dáme na 5 minut do mikrovlnné trouby.

Móda pro plnoštíhlé

VILA Tričko ‚DANIA‘ černá

779 

Móda pro plnoštíhlé

Ulla Popken Tričko černá

359 

Móda pro plnoštíhlé

Cartoon Tričko béžová

699 

Móda pro plnoštíhlé

GAP Tričko pastelově červená

639 

Móda pro plnoštíhlé

OVS Tričko černá

409 

Móda pro plnoštíhlé

Cotton On Curve Tričko bílá

309 

Móda pro plnoštíhlé

CECIL Tričko korálová

459 

Móda pro plnoštíhlé

GAP Tričko antracitová

639 

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.