Bramborové chipsy nebo brambůrky jsou oblíbenou součástí různých párty, oslav a sportovních večerů při televizi. Bohužel chipsy kupované v obchodech jsou plné přepálených tuků a éček. V dnešním receptu nám Láďa Hruška představí postupy přípravy výborných domácích chipsů, kterou jsou krásně křupavé a navíc bez tuku.
Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- Brambory
- Sůl (nejlepší je bylinková sůl)
- Olivový olej
Postup přípravy:
1. Brambory zbavíme slupky, důkladně omyjeme a nakrájíme na 2 – 3 mm tenké plátky.
2. Nakrájené plátky dáváme do mísy se studenou vodou a několikrát je propláchneme, abychom je zbavili škrobu.
3. Jakmile bude voda čistá, škrob je z brambor pryč.
4. Poté plátky brambory vyskládáme na utěrku a necháme vysušit.
5. Nyní máme na výběr ze dvou možností přípravy:
TIP 1: Nakrájené plátky brambor dáme na plech s pečícím papírem, zakápneme olivovým olejem, posypeme bylinkovou solí a pečeme dozlatova na 200 °C.
TIP 2: Nakrájené plátky brambor dáme na talíř, posypeme bylinkovou solí a dáme na 5 minut do mikrovlnné trouby.