Domácí bramborové chipsy

Domácí bramborové chipsy

Bramborové chipsy nebo brambůrky jsou oblíbenou součástí různých párty, oslav a sportovních večerů při televizi. Bohužel chipsy kupované v obchodech jsou plné přepálených tuků a éček. V dnešním receptu nám Láďa Hruška představí postupy přípravy výborných domácích chipsů, kterou jsou krásně křupavé a navíc bez tuku.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • Brambory
  • Sůl (nejlepší je bylinková sůl)
  • Olivový olej

Postup přípravy:

1. Brambory zbavíme slupky, důkladně omyjeme a nakrájíme na 2 – 3 mm tenké plátky.

2. Nakrájené plátky dáváme do mísy se studenou vodou a několikrát je propláchneme, abychom je zbavili škrobu.

3. Jakmile bude voda čistá, škrob je z brambor pryč.

4. Poté plátky brambory vyskládáme na utěrku a necháme vysušit.

5. Nyní máme na výběr ze dvou možností přípravy:

TIP 1: Nakrájené plátky brambor dáme na plech s pečícím papírem, zakápneme olivovým olejem, posypeme bylinkovou solí a pečeme dozlatova na 200 °C.

TIP 2: Nakrájené plátky brambor dáme na talíř, posypeme bylinkovou solí a dáme na 5 minut do mikrovlnné trouby.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.