Jablečné záviny neboli štrůdly patří mezi velmi oblíbené sladké pokrmy, které jsou vhodné například k čaji nebo kávě. Receptů na jablečné záviny je mnoho. Dnes si představíme postup přípravy výborného dietního jablečného závinu bez tuku.
Pojďme se na tento recept podívat.
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 400 g zakysané smetany bez tuku
- 400 g celozrnné mouky
- 350 g jablek
- Špetka soli
- Rozinky
- Ořechy
- Skořice
Postup přípravy:
1. Nejdříve si nachystáme větší mísu, ve které smícháme smetanu, sůl a celozrnnou mouku. Pokud budeme mít těsto řídké, přidáme více mouky. Z této směsi uhněteme krásně hladké těsto. Těsto vyválíme.
2. Poté si nachystáme druhou misku, do které nastrouháme jablka a smícháme je se skořicí, rozinkami a najemno nasekanými ořechy. Směs necháme chvilku uležet, aby nám jablko chytlo skořicovou chuť a vůni.
3. Nakonec jablečnou směs rozprostřeme na uválené těsto, důkladně zavineme a potřeme lehce vodou (nebo rozpuštěným máslem).
4. Pečeme asi 40 minut na 180 °C.