Dietní jablečný závin bez tuku

Dietní jablečný závin bez tuku

Jablečné záviny neboli štrůdly patří mezi velmi oblíbené sladké pokrmy, které jsou vhodné například k čaji nebo kávě. Receptů na jablečné záviny je mnoho. Dnes si představíme postup přípravy výborného dietního jablečného závinu bez tuku.

Pojďme se na tento recept podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 400 g zakysané smetany bez tuku
  • 400 g celozrnné mouky
  • 350 g jablek
  • Špetka soli
  • Rozinky
  • Ořechy
  • Skořice

Postup přípravy:

1. Nejdříve si nachystáme větší mísu, ve které smícháme smetanu, sůl a celozrnnou mouku. Pokud budeme mít těsto řídké, přidáme více mouky. Z této směsi uhněteme krásně hladké těsto. Těsto vyválíme.

2. Poté si nachystáme druhou misku, do které nastrouháme jablka a smícháme je se skořicí, rozinkami a najemno nasekanými ořechy. Směs necháme chvilku uležet, aby nám jablko chytlo skořicovou chuť a vůni.

3. Nakonec jablečnou směs rozprostřeme na uválené těsto, důkladně zavineme a potřeme lehce vodou (nebo rozpuštěným máslem).

4. Pečeme asi 40 minut na 180 °C.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.