Máte rádi sladké snídaně, ale kupované müsli je na vás moc sladké nebo zbytečně předražené? Byl to i můj případ. Řešením byla pro mě domácí čokoládová granola z pohankových vloček. Pohanka je výborná při problémech s křečovými žilami, tak se ji snažím v nějaké formě přidat do co největšího množství receptů.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 50 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat:
- 1,5 hrnku ovesných vloček
- 1,5 hrnku pohankových vloček
- 1 hrnek nasekaných lískových ořechů
- ¼ hrnku kakaa
- ¼ hrnku medu
- 1 lžička skořice
- špetka soli
- 3 zralé banány
- 50 g čokolády na vaření
Postup přípravy:
1. Předehřejeme si troubu na 170 °C.
2. Ve větší míse si smícháme oba druhy vloček s nasekanými lískovými ořechy a kakaem.
3. Pokud používáte tekutý med, tak přilijeme rovnou k suché směsi. Pokud máme med tuhý, tak jej dáme nejprve do vodní lázně rozpustit. Důkladně promícháme, aby se med dostal všude.
4. Banány rozmačkáme vidličkou na kaši a přilijeme ke zbytku směsi.
5. Přidáme špetku soli a skořici a naposledy důkladně promícháme.
6. Velký plech vyložíme pečicím papírem a rozprostřeme na něj směs.
7. Dáme do trouby na 20 minut.
8. Po 20 minutách směs rozlámeme nebo promícháme a pečeme dalších 15 minut.
9. Občas ještě promícháme, aby se nám shora nepřipalovala.
10. Čokoládu si nasekáme nahrubo, ale ke granole přidáme až je úplně vychladlá.