Bazalkové pesto s parmazánem

Bazalkové pesto s parmazánem

Máte rádi pesta? A co tak si udělat domácí? Bazalkové pesto s parmazánem skvěle dochutí různé druhy pokrmů nebo se dá použít přímo – pouze promíchat s uvařenými těstovinami.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 10 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 750 g čerstvých bazalkových lístků
  • 175 g strouhaného parmazánu
  • 175 g mandlí
  • 8 stroužků česneku
  • sůl
  • 3 dl olivového oleje

Postup přípravy:

1. Bazalkové lístky obereme od stonků, omyjeme a nejlépe v odstředivce na salát zbavíme přebytečné vody.

2. Česnek si oloupeme a prolisujeme nebo nastrouháme na struhadle.

3. Bazalkové lístky, parmazán, celé mandle, prolisovaný česnek, sůl a olivový olej dáme do mixéru a důkladně rozmixujeme. Samozřejmě v daném množství budeme muset mixovat po částech.

4. Plníme do čistých vysterilizovaných skleniček např. od přesnídávek. Po naplnění zalijeme povrch olivovým olejem, aby se pesto nekazilo.

5. V lednici vydrží několik měsíců.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.