Celozrnné muffiny s ovocem

Celozrné muffiny s ovocem

Muffiny jsou velmi chutným druhem pečiva, vyznačující se malými rozměry nápadně připomínající různé dortíky. Jsou jednoduché na přípravu a můžeme jich najít v mnoha obměnách (podobách). Můžeme je libovolně dochutit, ale nejoblíbenější jsou zcela bez pochyby s dobrým ovocem. U toho fitness receptu můžeme použít maliny, borůvky, citron, pomeranč, banán, broskev, jahody, ostružiny a další ovoce.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • Hladkou mouku (3/4 hrníčku na kávu)
  • Ovesné vločky (1/2 hrníčku na kávu) – ovesné vločky si nejdřív pomelu, aby jediné větší kousky v muffinech byly ty ovocné
  • Celozrnnou mouku (1/2 hrníčku na kávu)
  • Cukr (1/2 – 3/4 hrníčku na kávu) – nejlepší je třtinový cukr
  • Mléko (1 a čtvrt hrníčku na kávu)
  • 2 polévkové lžíce oleje
  • Špetku soli
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 2 vejce
  • Maliny (dle chuti můžete i jiné ovoce popř. slunečnicová semínka, kokos, apod.)

Postup přípravy:

1. V misce si nejdříve rozkvedláme“ vejce a přidáme mléko se dvěma lžičkami oleje

2. Poté do misky přidáme zbylé suroviny (hladkou mouku, pomleté ovesné vločky, celozrnnou mouku, cukr, špetku soli a půl prášku do pečiva)

3. Vše důkladně promícháme a můžeme plnit formičky. Pokud máte kovové nebo papírové, vymažte je. Silikonové se vymazávat nemusí

4. Nyní můžeme plnit formičky těstem

5. Osobně formičku naplním >asi do „menší“ poloviny, vložím ovoce a doleji těstem

6. Nejlepší je, když je ovoce uprostřed a víc nahoře. Formičky se musí plnit asi do 3/4, protože při pečení těsto nabude

7. Necháme péct asi na 180 °C nějakých 35 – 40 minut

8. A můžeme podávat

Muffiny jsou velmi jednoduché na přípravu a pokud je udělám rodině nebo přátelům, vždy se po nich „zapráší“.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.