Vynikající oběd rychle, chutně a levně? To je přece bramborový guláš s domácí klobásou. Vsadím se, že všechny ingredience najdete v lednici nebo ve spíži. A pokud k tomu máte, tak jako my, svoje domácí klobásy… Hmmm, není snad lepší rychlé jídlo.
Pojďme se na tento recept podívat.
Doba přípravy: 30 minut
Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 – 6 porcí):
- 400 g domácích klobás
- 3 cibule
- 2 lžíce sádla
- 2 lžíce mleté sladké papriky
- 750 g brambor
- 500 ml vývaru
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 3 stroužky česneku
- hrst majoránky
- 200 ml smetany na vaření
Postup přípravy:
1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
2. V rozpálené pánvi si necháme rozpustit sádlo a cibulku na něm orestujeme.
3. Mezitím si nakrájíme klobásu na menší kousky nebo kolečka.
4. Až je cibule opečená do světle hnědé barvy, přihodíme k ní opéct klobásu.
5. Zatím co se klobása opéká, oškrábeme si brambory a nakrájíme na kostky.
6. Cibulku s klobásou zaprášíme mletou sladkou paprikou, promícháme, ale za pár vteřin zalijeme vývarem, aby paprika nezhořkla.
7. Do vývaru vhodíme brambory a případně dolijeme vodou jenom tak, aby byly brambory ponořené.
8. Osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek. Dochutíme v dlaních promnutou majoránkou.
9. Vaříme do změknutí brambor.
10. Až jsou brambory hotové, přilijeme na zjemnění smetanu, chvilku provaříme a můžeme podávat. Nejlépe s čerstvým chlebem.