Bramborový guláš s domácí klobásou

Bramborový guláš s domácí klobásou

Vynikající oběd rychle, chutně a levně? To je přece bramborový guláš s domácí klobásou. Vsadím se, že všechny ingredience najdete v lednici nebo ve spíži. A pokud k tomu máte, tak jako my, svoje domácí klobásy… Hmmm, není snad lepší rychlé jídlo.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 30 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat (na 4 – 6 porcí):

  • 400 g domácích klobás
  • 3 cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžíce mleté sladké papriky
  • 750 g brambor
  • 500 ml vývaru
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 3 stroužky česneku
  • hrst majoránky
  • 200 ml smetany na vaření

Postup přípravy:

1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

2. V rozpálené pánvi si necháme rozpustit sádlo a cibulku na něm orestujeme.

3. Mezitím si nakrájíme klobásu na menší kousky nebo kolečka.

4. Až je cibule opečená do světle hnědé barvy, přihodíme k ní opéct klobásu.

5. Zatím co se klobása opéká, oškrábeme si brambory a nakrájíme na kostky.

6. Cibulku s klobásou zaprášíme mletou sladkou paprikou, promícháme, ale za pár vteřin zalijeme vývarem, aby paprika nezhořkla.

7. Do vývaru vhodíme brambory a případně dolijeme vodou jenom tak, aby byly brambory ponořené.

8. Osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek. Dochutíme v dlaních promnutou majoránkou.

9. Vaříme do změknutí brambor.

10. Až jsou brambory hotové, přilijeme na zjemnění smetanu, chvilku provaříme a můžeme podávat. Nejlépe s čerstvým chlebem.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.