Bezlepkové špagety se smetanovou omáčkou a lososem

Bezlepkové špagety se smetanovou omáčkou a lososem

V dnešním receptu si představíme postup přípravy rychlých bezlepkových špaget se smetanovo lososovou omáčkou. Tento chutný a nenáročný recept se nám bude hodit vždy, když budeme mít málo času na přípravu složitějšího jídla.

Pojďme se na tento recept podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 400 – 500 gramů bezlepkových špaget
  • Plátek lososa (nejlépe čerstvého)
  • 200 ml smetany na vaření
  • 50 gramů parmazánu
  • 2 – 3 menší rajčata
  • Pár lístků špenátu
  • Olivový olej
  • Oregano
  • Sůl
  • Pepř

Postup přípravy:

Příprava těchto špaget je velmi jednoduchá a zabere nám asi 15 minut.

1. Nejdříve si připravíme větší hrnec, ve kterém si dáme vařit špagety. Pozor na rozvaření, chceme je al dente.

2. Mezi tím si nachystáme pánev si olivovým olejem a lososa nakrájeného na kousky v ní orestujeme. Než bude losos hotový, přidáme na kousky nakrájená rajčata, špenát a vše zalijeme smetanou na vaření (smetany dávám raději méně než více).

3. Vše krátce povaříme. Nakonec přidáme strouhaný parmazán a oregáno. Dle chuti osolíme a opepříme.

4. Uvařené špagety přidáme do omáčky a promícháme nebo dáme na talíř a směs na ně přidáme.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.