Banánové palačinky se šlehačkou a ovocem

Banánové palačinky se šlehačkou a ovocem

Neznám nikoho, kdo by neměl rád palačinky, ale klasické palačinky nejsou moc dietní a zdravé. Proto se Láďa Hruška rozhodl nám ukázat recept na vynikající domácí banánové palačinky, které jsou chutné, levné, bez cukru a díky nim si udržíte štíhlou linii. Navíc je vyrobíte pouze ze 2 surovin.

Pojďme se na recept Ládi Hrušky podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • Banán
  • 2 vejce

Postup přípravy:

Postup přípravy je velmi jednoduchý a nezabere vám více než 10 minut.

1. Nejdříve si oloupeme banány a vidličkou je rozmačkáme.

2. Poté si dáme do misky 2 vejce a důkladně je „rozkvedláme“.

3. Dále do misky přidáme rozmačkané banány a směs zase rozkvedláme, abychom měli jemnou strukturu.

4. Dále smažíme dozlatova na troše oleje jako běžné palačinky.

5. I když se to může zdát divné, ale směs opravdu drží a na pánvi se nerozpadá.

TIP 1: Na banánové palačinky Ládi Hrušky si můžete přidat například jahody nebo jiné ovoce. Babička si na ně dává nastrouhané jablka, které s banánem vytvoří velmi dobrou kombinaci.

TIP 2: Palačinky můžete ozdobit domácím pribiňákem.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.