Čokoládová granola z pohankových vloček

Čokoládová granola z pohankových vloček

Máte rádi sladké snídaně, ale kupované müsli je na vás moc sladké nebo zbytečně předražené? Byl to i můj případ. Řešením byla pro mě domácí čokoládová granola z pohankových vloček. Pohanka je výborná při problémech s křečovými žilami, tak se ji snažím v nějaké formě přidat do co největšího množství receptů.

Pojďme se na tento recept podívat.

Doba přípravy: 50 minut

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 1,5 hrnku ovesných vloček
  • 1,5 hrnku pohankových vloček
  • 1 hrnek nasekaných lískových ořechů
  • ¼ hrnku kakaa
  • ¼ hrnku medu
  • 1 lžička skořice
  • špetka soli
  • 3 zralé banány
  • 50 g čokolády na vaření

Postup přípravy:

1. Předehřejeme si troubu na 170 °C.

2. Ve větší míse si smícháme oba druhy vloček s nasekanými lískovými ořechy a kakaem.

3. Pokud používáte tekutý med, tak přilijeme rovnou k suché směsi. Pokud máme med tuhý, tak jej dáme nejprve do vodní lázně rozpustit. Důkladně promícháme, aby se med dostal všude.

4. Banány rozmačkáme vidličkou na kaši a přilijeme ke zbytku směsi.

5. Přidáme špetku soli a skořici a naposledy důkladně promícháme.

6. Velký plech vyložíme pečicím papírem a rozprostřeme na něj směs.

7. Dáme do trouby na 20 minut.

8. Po 20 minutách směs rozlámeme nebo promícháme a pečeme dalších 15 minut.

9. Občas ještě promícháme, aby se nám shora nepřipalovala.

10. Čokoládu si nasekáme nahrubo, ale ke granole přidáme až je úplně vychladlá.

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.