Těstoviny penne s rajčatovo-houbovou omáčkou

Těstoviny penne s rajčatovo-houbovou omáčkou

Těstoviny patří mezi jedno z nejoblíbenějších jídel u většiny cvičících a dětí. V dnešním receptu si připravíme postup přípravy těstoviny penne s rajčatovo-houbovou „omáčkou“. Pokud máte rádi rajčátka a houby, zcela jistě si na tomto výborném a hlavně jednoduchém receptu pochutnáte.

Pojďme se na tento recept podívat.

Jaké ingredience budeme potřebovat:

  • 4 – 5 velkých rajčat
  • 2 – 3 hrsti sušených hub (můžou být i čerstvé)
  • Olivový olej
  • Máslo
  • Sůl, mletý pepř
  • Koření Oregano
  • 3 – 4 stroužky česneku
  • 350 g těstovin (může být i více)

Postup přípravy:

Nejdříve si dáme do slané vody s kapkou olivového oleje vařit těstoviny penne. Vaříme je 8 – 10 minut.

Poté si připravíme menší misku, ve které v horké vodě spaříme sušené houby. Stačí pouze pár minut, protože chceme, aby do sebe natáhly trochu vody. Po nasáknutí vodou je necháme v cedníku okapat.

Okapané houby nakrájíme na velmi malé kousky a jdeme na přípravu rajčatovo-houbové „omáčky“. Čerstvé houby nepaříme, pouze je nakrájíme.

Příprava rajčatovo-houbové „omáčky je velmi jednoduchá. Rajčata nakrájíme na malé kousky a spolu s houbami je dáme lehce osmahnout na kapce olivového oleje. Nejlepší je používat velkou pánev. Asi za 10 minut do omáčky přidáme prolisovaný česnek a nějakou bylinku popř. nadrobno nasekanou petrželku. Vše dochutíme solí, čerstvým mletým pepřem, špetkou oregána a kouskem másla. Celou směs důkladně promícháme a necháme 7 – 8 minut krásně podusit.

Uvařené těstoviny slijeme a zamícháme je s připravenou omáčkou a můžeme podávat.

TIP 1: Těstoviny před podáváním můžeme posypat parmazánem nebo strouhaným tvrdým sýrem.

Boty pro nevěstu

TAMARIS Lodičky bílá

779 

Móda pro plnoštíhlé

Superdry Top černá

539 

Podpořte prosím náš článek lajkem, sdílením nebo komentářem, děkujeme.